[KUPIĘ] NOWY TOUR od ręki

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • wojgi6
    Classic
    • 2012
    • 4

looker, różnic raczej znacznych nie ma w skrzyni pięciobiegowej Do tego mam niby wadliwą skryznię GQQ, a nic się nie dzieje i działa jak trza
  • Gotek
    Classic
    • 2011
    • 38

Czy ktoś wie/słyszał/widział żeby któryś diler w Polsce miał octavie tour od ręki?
    smart for two 0.7T

Komentarz

• szmiciu84
      Classic
      • 2011
      • 8

Powodzenia życzę Ja odpuściłem...

Pozdr.
      Jest:
      Chrysler 300m 3.5l 268KM LPG-Prins
      Skoda Octavia 1.2 TSI Ambiente kombi (odbiór 26 tydzien...)

Były:
      VW Scirocco 1.6l 84r.
      Ford Mondeo 1.6l 94r.
      Ford Scorpio 2.9l COSWORTH 96r.
      Mini Cooper S 1.6l 170KM 2006r.
      Kawasaki Z-750 (moto)

Komentarz

• t271828
        Elegance
        • 2008
        • 928

Re: [KUPIĘ] NOWY TOUR od ręki

Zamieszczone przez Gotek
        Czy ktoś wie/słyszał/widział żeby któryś diler w Polsce miał octavie tour od ręki?

Komentarz

• LUKI
          RS
          • 2005
          • 5776

Gotek,

BTW

kliknij 'Lubię to!' www.facebook.com/LukiFanatic a tam O2/O3 RS, O3 RS230, G 6GTI 35, G 7GTI, G 7R, S3, CLA 45 AMG, S5, GT3 RS, Turbo S, M5, RS 7, S 63 AMG, RS6

SKODA OCTAVIA 1.4TSI 122HP CAXA TURBO PROBLEM

Komentarz

• dziadekk
            Rider
            • 2011
            • 355
            • Octavia II (1Z3)
            • BSE 1.6 MPI 102 KM

Ogłaszają się na allegro i otomoto "od ręki"

Komentarz

• szmiciu84
              Classic
              • 2011
              • 8

Zamieszczone przez dziadekk
              Ogłaszają się na allegro i otomoto "od ręki"
              Jak już się do nich zadzwoni to fakty okazują się nieco inne.
              Jest:
              Chrysler 300m 3.5l 268KM LPG-Prins
              Skoda Octavia 1.2 TSI Ambiente kombi (odbiór 26 tydzien...)

Były:
              VW Scirocco 1.6l 84r.
              Ford Mondeo 1.6l 94r.
              Ford Scorpio 2.9l COSWORTH 96r.
              Mini Cooper S 1.6l 170KM 2006r.
              Kawasaki Z-750 (moto)

Komentarz

• airdw
                Classic
                • 2011
                • 10

Re: [KUPIĘ] NOWY TOUR od ręki

Zamieszczone przez Gotek
                Kilka dni temu widziałem w Sosnowcu ul. Lenartowicza. Autko w kolorze ciemny niebieski (nie metalik) w kombiku + LPG, radio Swing i coć tam jeszcze ...
                Zastanawiałem się nad nim, ale kolor mi nie spasował. Zamówiłem czarnego u innego dilera.
                Lepiej nie mówić nic, niż mówić o niczym.

Komentarz

• Gotek
                  Classic
                  • 2011
                  • 38

Dziękuję wszystkim za odpowiedzi czyli wniosek jest krótki... dzwonić dzwonić dzwonić po dilerach a może się uda.

Zamieszczone przez t271828
                  http://otomoto.pl/skoda-o...-C18695646.html
                  Dobre dobre troszkę się uśmiałem... tour za 61 tyś zł :shock: zamówiony będzie(albo nie będzie) prawie golas za 49 tys.... kogoś ostro poniosło.

http://otomoto.pl/skoda-o...-C17086034.html
                  Jutro z samego rana będę dzwonił... była by idealna

Jak by jeszcze ktoś gdzieś widział/coś wiedział o turach od ręki proszę o wypowiedzi w tym temacie
                  smart for two 0.7T

Komentarz

• LUKI
                    RS
                    • 2005
                    • 5776

Gotek, sorki za OT, ale jeszcze jedno ostrzeżenie i będziesz mieć lipę z pisaniem

także pilnuj się
                    kliknij 'Lubię to!' www.facebook.com/LukiFanatic a tam O2/O3 RS, O3 RS230, G 6GTI 35, G 7GTI, G 7R, S3, CLA 45 AMG, S5, GT3 RS, Turbo S, M5, RS 7, S 63 AMG, RS6

SKODA OCTAVIA 1.4TSI 122HP CAXA TURBO PROBLEM

Komentarz

• Gotek
                      Classic
                      • 2011
                      • 38

a za literki OT z capsem nie ma ostrzeżenia? w końcu to skrót od słów które pisze się z małych liter to jak to jest? :roll:

Czy ja w moim temacie mogę pozwolić sobie i innym na ot czy za każdym razem będziemy się przepraszać za to że mamy jakieś skojarzenia troszeczkę odbiegające od tematu tematu. :P

Zamieszczone przez LUKI
                      Gotek, sorki za OT, ale jeszcze jedno ostrzeżenie i będziesz mieć lipę z pisaniem
                      Dzięki, z tego co widzę to skala ostrzeżeń wyskalowana jest do 6, czy to oznacza że od 3 ostrzeżenia każda moja wypowiedź będzie moderowana przez Pana Administratora?
                      smart for two 0.7T

Komentarz

• phoneman
                        RS
                        • 2008
                        • 3376
                        • Octavia I (1U2)
                        • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

Gotek, Nie pisz postów z Caps Lock i będzie Ok :P
                        .

Jeżeli moja odpowiedź okazała się pomocna, wciśnij "Pomógł" k

Polecam Szybkie pożyczki Rzeszów oraz Tanie ubezpieczenia OC Rzeszów

Komentarz

• Gotek
                          Classic
                          • 2011
                          • 38

http://otomoto.pl/skoda-o...-C17086034.html
                          Okłamują swoich potencjalnych klientów - nie ma auta dostępnego od ręki.

Zamieszczone przez LUKI
                          http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=24541
                          Do tych co się dało dodzwonić, dzwoniłem - bez szans.
                          smart for two 0.7T

Komentarz

Zamieszczone przez Gotek
                            czemu chcesz kupować nowego Toura? z tym budżetem możesz spokojnie wybrać sobie jakieś używane Audi A6 i będziesz zdecydowanie bardziej zadowolony praktycznie ze wszystkiego: wyposażenie, osiągi, komfort jazdy, bezpieczeństwo.

Komentarz

• BADYL
                              RS
                              • 2011
                              • 2404
                              • Octavia II combi (1Z5)
                              • BKD 2.0 TDI 140 KM

Zamieszczone przez innova
                              czemu chcesz kupować nowego Toura? z tym budżetem możesz spokojnie wybrać sobie jakieś używane Audi A6 i będziesz zdecydowanie bardziej zadowolony praktycznie ze wszystkiego: wyposażenie, osiągi, komfort jazdy, bezpieczeństwo.
                              pewie dlatego, że gdyby szukał A6 to nie siedziałby na forum skody tylko na forum audi :P :twisted:
                              nasze auta: MÓJ SMOCZEK

Nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło!

Komentarz

• Mihau
                                RS
                                • 2009
                                • 7461
                                • CHHA 2.0 TSI RS 230 KM

za 49k PLN A6 kupić? to ja już bym wolał kupić Toura i mieć spokój, a nie kupować jakieś wypicowane gówno za zachodniej granicy, złożone z 4 przystanków (nie piszę tu pustych słów, bo O2FL jest 6 samochodem w mojej krótkiej karierze motoryzacyjnej i wiem jak wygląda większość "perełek" na giełdach/otomoto/allegro/itp.). Wole mieć mniejszy luksus za te same pieniądze ale mieć pewność, że mam 100% sprawny i bezwypadkowy samochód.
                                O2FL 1.8 TSI powered by DYNOSOFT

Komentarz

• Biszczu
                                  RS
                                  • 2011
                                  • 5567

Zamieszczone przez Gotek
                                  i będziesz w 100% bardziej nara żony na kradzież :diabelski_usmiech
                                  "Denerwowanie się to zemsta na własnym zdrowiu za głupotę innych"

Komentarz

• Gotek
                                    Classic
                                    • 2011
                                    • 38

Dokładnie o to chodzi, kupno używanego samochodu zawsze wiąże się z pewnym ryzykiem, w mojej ocenie kupowanie używanego auta pokroju passat, A6, octavia wiąże się z ogromnym ryzykiem które go chcę uniknąć. Dlaczego tour? Jeżeli mam kupić za te pieniądze małe polo, to wolę limuzynkę octavię . No i LPG nigdy nie miałem auta zasilanego tym paliwem chcę przekonać się na własnej skórze z czym to się je. :wink:
                                    smart for two 0.7T

Komentarz

Zamieszczone przez Mihau
                                      a nie kupować jakieś wypicowane gówno za zachodniej granicy, złożone z 4 przystanków (nie piszę tu pustych słów, bo O2FL jest 6 samochodem w mojej krótkiej karierze motoryzacyjnej i wiem jak wygląda większość "perełek" na giełdach/otomoto/allegro/itp.).
                                      Mihau, ponownie wznudziłeś we mnie (i pewnie nie tylko) szczere współczucie...zważywszy że to nie pierwszy raz, gdy powołujesz się na krótką karierę (ostatnim razem coś z młodym wiekiem było jak dobrze pamiętam)

[ Dodano: Sob 28 Maj, 11 22:02 ]
                                      Zamieszczone przez Biszczu
                                      i będziesz w 100% bardziej nara żony na kradzież
                                      no tak, przy czym Wasi (o dwóch województwach mowa) specjalizują się (w zasadzie to już trochę zamierająca specjalizacja) w "sprowadzaniu" samochodów do Polski.

"Eksport" samochodów kilkuletnich jest rzadkością natomiast ciekaw jestem skąd taka statystyka ?

Komentarz

• Mihau
                                        RS
                                        • 2009
                                        • 7461
                                        • CHHA 2.0 TSI RS 230 KM

Zamieszczone przez Mihau
                                        a nie kupować jakieś wypicowane gówno za zachodniej granicy, złożone z 4 przystanków (nie piszę tu pustych słów, bo O2FL jest 6 samochodem w mojej krótkiej karierze motoryzacyjnej i wiem jak wygląda większość "perełek" na giełdach/otomoto/allegro/itp.).
                                        Mihau, ponownie wznudziłeś we mnie (i pewnie nie tylko) szczere współczucie...zważywszy że to nie pierwszy raz, gdy powołujesz się na krótką karierę (ostatnim razem coś z młodym wiekiem było jak dobrze pamiętam)
                                        Hmmm.... rozwiń proszę temat współczucia i powoływanie się na moją krótką karierę.

Komentarz

Zamieszczone przez Mihau
                                          Hmmm.... rozwiń proszę temat współczucia i powoływanie się na moją krótką karierę.
                                          rozwinę temat oczywiście, przy czym w trochę inną stronę: otóż w historię z 5-cioma samochodami oczywiście nie wierzę żeby nie było złudzeń... no chyba że nie było nikogo z odrobiną rozsądku i instynktu samozachowawczego w Twoim otoczeniu.

Ostatnim razem jak zapewne zauważyłeś zupełnie nie odnosiłem się do Twojego lekko mówiąc mało przystającego komentarza myśląc, iż chciałeś sobie ulżyć po tej przejażdżce z filtrami. Zrobiłem to raz dając szansę obu stronom na uspokojenie i rozładowanie wszelkich napięć.

Komentarz

• Mihau
                                            RS
                                            • 2009
                                            • 7461
                                            • CHHA 2.0 TSI RS 230 KM

innova, oczywiście nie mam zamiaru Cię przekonywać. A co do samochodów to w sumie przejechałem się tylko na jednym (dokładnie chodzi o poprzednią Octavie jaka była w moim posiadaniu i miała jako właściciela w dowodzie mnie http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=28973&start=0 , reszty historii nie będę przytaczał, bo i tak mi nie wierzysz) ale ile to ja perełek się naoglądałem to wiem tylko ja i osoba z którą oglądałem samochody.

Mała poprawka. Obecna Octavia to piąty (a nie szósty jak napisałem wcześniej) samochód, w którym widnieję jako właściciel.

A co do poprzedniego tematu to zapewne chodzi Ci o mój post na temat chipa. No cóż znam sporo osób z programem i jakoś zero problemów więc po prostu wyraziłem swoją opinię. Ludzie robią i będą robić chip-tuning, bo jest to w sumie najprostsza (dla obeznanego fachowca) droga zwiększenia osiągów silnika. Wiadomo, że jak jest popyt to znajdą się "fachowcy" co będą to robili taniej i z gorszym skutkiem i będą psuć opinię tunerą z prawdziwego zdarzenia.

No offence tamta wypowiedź to nic personalnego tylko wyraziłem swoją opinię.

Ale i tak nie wiem dlaczego wzbudziłem w kimś współczucie.

Komentarz

a jak się dobrze orientujesz ja nigdy nie nawoływałem: "nie robić chiptununingu"
                                              to jest indywidualna decyzja i niezależnie od jakichkolwiek głosów większość osób i tak zrobi to, co będzie leżało w linii z marzeniami i oczekiwaniami. Znalazłem natomiast kilka ciekawych sposobów na minimalizację możliwych następstw zarówno samego chipowania jak i nawet rozwiązanie na wymianę wszelkich możliwych informacji na temat różnych dostępnych/wykorzystywanych map jak zapewne pamiętasz.

Komentarz

• paweł2
                                                L&K
                                                • 2010
                                                • 1405

Zamieszczone przez Mihau
                                                innova, oczywiście nie mam zamiaru Cię przekonywać. A co do samochodów to w sumie przejechałem się tylko na jednym (dokładnie chodzi o poprzednią Octavie jaka była w moim posiadaniu i miała jako właściciela w dowodzie mnie http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=28973&start=0 , reszty historii nie będę przytaczał, bo i tak mi nie wierzysz) ale ile to ja perełek się naoglądałem to wiem tylko ja i osoba z którą oglądałem samochody.

Mała poprawka. Obecna Octavia to piąty (a nie szósty jak napisałem wcześniej) samochód, w którym widnieję jako właściciel.

A co do poprzedniego tematu to zapewne chodzi Ci o mój post na temat chipa. No cóż znam sporo osób z programem i jakoś zero problemów więc po prostu wyraziłem swoją opinię. Ludzie robią i będą robić chip-tuning, bo jest to w sumie najprostsza (dla obeznanego fachowca) droga zwiększenia osiągów silnika. Wiadomo, że jak jest popyt to znajdą się "fachowcy" co będą to robili taniej i z gorszym skutkiem i będą psuć opinię tunerą z prawdziwego zdarzenia.

No offence tamta wypowiedź to nic personalnego tylko wyraziłem swoją opinię.

Ale i tak nie wiem dlaczego wzbudziłem w kimś współczucie. Obrazek
                                                Mihau w jakim to bylo temacie chetnie bym poczytal.(o tym chipie)
                                                Cała Polska woła z nami wyp...dalać z uchodźcami.

Komentarz

• Mihau
                                                  RS
                                                  • 2009
                                                  • 7461
                                                  • CHHA 2.0 TSI RS 230 KM

2) w pozostałych przypadkach jeździsz na mapie oryginalnej żeby nie przyspieszać zużycia (każdy szczery mechanik Ci powie, jakie mogą być i są następstwa chiptuningu - ja kilka swoich doświadczeń również mogę dopowiedzieć)
                                                  nigdzie nie pisałeś słów "nie róbcie chiptuningu" ale cytowaną wypowiedź zrozumiałem jako przestroga lub zniechęcanie do zrobienia przez kolegę gruto programu w swoim BXE. No ale każdy interpretuje wypowiedzi na swój sposób (czasami trafny, czasami nie) i tylko osoba wypowiadająca wie co chciała przekazać.

paweł2, http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...r=asc&start=30 strona 3

Komentarz

Pracuję...