Czy ktoś wie/słyszał/widział żeby któryś diler w Polsce miał octavie tour od ręki?
Kilka dni temu widziałem w Sosnowcu ul. Lenartowicza. Autko w kolorze ciemny niebieski (nie metalik) w kombiku + LPG, radio Swing i coć tam jeszcze ...
Zastanawiałem się nad nim, ale kolor mi nie spasował. Zamówiłem czarnego u innego dilera.
a za literki OT z capsem nie ma ostrzeżenia? w końcu to skrót od słów które pisze się z małych liter to jak to jest? :roll:
Czy ja w moim temacie mogę pozwolić sobie i innym na ot czy za każdym razem będziemy się przepraszać za to że mamy jakieś skojarzenia troszeczkę odbiegające od tematu tematu. :P
Zamieszczone przez LUKI
Gotek, sorki za OT, ale jeszcze jedno ostrzeżenie i będziesz mieć lipę z pisaniem
Dzięki, z tego co widzę to skala ostrzeżeń wyskalowana jest do 6, czy to oznacza że od 3 ostrzeżenia każda moja wypowiedź będzie moderowana przez Pana Administratora?
Okłamują swoich potencjalnych klientów - nie ma auta dostępnego od ręki.
czemu chcesz kupować nowego Toura? z tym budżetem możesz spokojnie wybrać sobie jakieś używane Audi A6 i będziesz zdecydowanie bardziej zadowolony praktycznie ze wszystkiego: wyposażenie, osiągi, komfort jazdy, bezpieczeństwo.
czemu chcesz kupować nowego Toura? z tym budżetem możesz spokojnie wybrać sobie jakieś używane Audi A6 i będziesz zdecydowanie bardziej zadowolony praktycznie ze wszystkiego: wyposażenie, osiągi, komfort jazdy, bezpieczeństwo.
pewie dlatego, że gdyby szukał A6 to nie siedziałby na forum skody tylko na forum audi :P :twisted:
za 49k PLN A6 kupić? to ja już bym wolał kupić Toura i mieć spokój, a nie kupować jakieś wypicowane gówno za zachodniej granicy, złożone z 4 przystanków (nie piszę tu pustych słów, bo O2FL jest 6 samochodem w mojej krótkiej karierze motoryzacyjnej i wiem jak wygląda większość "perełek" na giełdach/otomoto/allegro/itp.). Wole mieć mniejszy luksus za te same pieniądze ale mieć pewność, że mam 100% sprawny i bezwypadkowy samochód.
Okłamują swoich potencjalnych klientów - nie ma auta dostępnego od ręki.
i będziesz w 100% bardziej nara żony na kradzież :diabelski_usmiech
"Denerwowanie się to zemsta na własnym zdrowiu za głupotę innych"
Dokładnie o to chodzi, kupno używanego samochodu zawsze wiąże się z pewnym ryzykiem, w mojej ocenie kupowanie używanego auta pokroju passat, A6, octavia wiąże się z ogromnym ryzykiem które go chcę uniknąć. Dlaczego tour? Jeżeli mam kupić za te pieniądze małe polo, to wolę limuzynkę octavię . No i LPG nigdy nie miałem auta zasilanego tym paliwem chcę przekonać się na własnej skórze z czym to się je. :wink:
a nie kupować jakieś wypicowane gówno za zachodniej granicy, złożone z 4 przystanków (nie piszę tu pustych słów, bo O2FL jest 6 samochodem w mojej krótkiej karierze motoryzacyjnej i wiem jak wygląda większość "perełek" na giełdach/otomoto/allegro/itp.).
Mihau, ponownie wznudziłeś we mnie (i pewnie nie tylko) szczere współczucie...zważywszy że to nie pierwszy raz, gdy powołujesz się na krótką karierę (ostatnim razem coś z młodym wiekiem było jak dobrze pamiętam)
[ Dodano: Sob 28 Maj, 11 22:02 ]
Zamieszczone przez Biszczu
i będziesz w 100% bardziej nara żony na kradzież
no tak, przy czym Wasi (o dwóch województwach mowa) specjalizują się (w zasadzie to już trochę zamierająca specjalizacja) w "sprowadzaniu" samochodów do Polski.
"Eksport" samochodów kilkuletnich jest rzadkością natomiast ciekaw jestem skąd taka statystyka ?
a nie kupować jakieś wypicowane gówno za zachodniej granicy, złożone z 4 przystanków (nie piszę tu pustych słów, bo O2FL jest 6 samochodem w mojej krótkiej karierze motoryzacyjnej i wiem jak wygląda większość "perełek" na giełdach/otomoto/allegro/itp.).
Mihau, ponownie wznudziłeś we mnie (i pewnie nie tylko) szczere współczucie...zważywszy że to nie pierwszy raz, gdy powołujesz się na krótką karierę (ostatnim razem coś z młodym wiekiem było jak dobrze pamiętam)
Hmmm.... rozwiń proszę temat współczucia i powoływanie się na moją krótką karierę.
Hmmm.... rozwiń proszę temat współczucia i powoływanie się na moją krótką karierę.
rozwinę temat oczywiście, przy czym w trochę inną stronę: otóż w historię z 5-cioma samochodami oczywiście nie wierzę żeby nie było złudzeń... no chyba że nie było nikogo z odrobiną rozsądku i instynktu samozachowawczego w Twoim otoczeniu.
Ostatnim razem jak zapewne zauważyłeś zupełnie nie odnosiłem się do Twojego lekko mówiąc mało przystającego komentarza myśląc, iż chciałeś sobie ulżyć po tej przejażdżce z filtrami. Zrobiłem to raz dając szansę obu stronom na uspokojenie i rozładowanie wszelkich napięć.
innova, oczywiście nie mam zamiaru Cię przekonywać. A co do samochodów to w sumie przejechałem się tylko na jednym (dokładnie chodzi o poprzednią Octavie jaka była w moim posiadaniu i miała jako właściciela w dowodzie mnie http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=28973&start=0 , reszty historii nie będę przytaczał, bo i tak mi nie wierzysz) ale ile to ja perełek się naoglądałem to wiem tylko ja i osoba z którą oglądałem samochody.
Mała poprawka. Obecna Octavia to piąty (a nie szósty jak napisałem wcześniej) samochód, w którym widnieję jako właściciel.
A co do poprzedniego tematu to zapewne chodzi Ci o mój post na temat chipa. No cóż znam sporo osób z programem i jakoś zero problemów więc po prostu wyraziłem swoją opinię. Ludzie robią i będą robić chip-tuning, bo jest to w sumie najprostsza (dla obeznanego fachowca) droga zwiększenia osiągów silnika. Wiadomo, że jak jest popyt to znajdą się "fachowcy" co będą to robili taniej i z gorszym skutkiem i będą psuć opinię tunerą z prawdziwego zdarzenia.
No offence tamta wypowiedź to nic personalnego tylko wyraziłem swoją opinię.
Ale i tak nie wiem dlaczego wzbudziłem w kimś współczucie.
a jak się dobrze orientujesz ja nigdy nie nawoływałem: "nie robić chiptununingu"
to jest indywidualna decyzja i niezależnie od jakichkolwiek głosów większość osób i tak zrobi to, co będzie leżało w linii z marzeniami i oczekiwaniami. Znalazłem natomiast kilka ciekawych sposobów na minimalizację możliwych następstw zarówno samego chipowania jak i nawet rozwiązanie na wymianę wszelkich możliwych informacji na temat różnych dostępnych/wykorzystywanych map jak zapewne pamiętasz.
innova, oczywiście nie mam zamiaru Cię przekonywać. A co do samochodów to w sumie przejechałem się tylko na jednym (dokładnie chodzi o poprzednią Octavie jaka była w moim posiadaniu i miała jako właściciela w dowodzie mnie http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=28973&start=0 , reszty historii nie będę przytaczał, bo i tak mi nie wierzysz) ale ile to ja perełek się naoglądałem to wiem tylko ja i osoba z którą oglądałem samochody.
Mała poprawka. Obecna Octavia to piąty (a nie szósty jak napisałem wcześniej) samochód, w którym widnieję jako właściciel.
A co do poprzedniego tematu to zapewne chodzi Ci o mój post na temat chipa. No cóż znam sporo osób z programem i jakoś zero problemów więc po prostu wyraziłem swoją opinię. Ludzie robią i będą robić chip-tuning, bo jest to w sumie najprostsza (dla obeznanego fachowca) droga zwiększenia osiągów silnika. Wiadomo, że jak jest popyt to znajdą się "fachowcy" co będą to robili taniej i z gorszym skutkiem i będą psuć opinię tunerą z prawdziwego zdarzenia.
No offence tamta wypowiedź to nic personalnego tylko wyraziłem swoją opinię.
Ale i tak nie wiem dlaczego wzbudziłem w kimś współczucie. Obrazek
Mihau w jakim to bylo temacie chetnie bym poczytal.(o tym chipie)
2) w pozostałych przypadkach jeździsz na mapie oryginalnej żeby nie przyspieszać zużycia (każdy szczery mechanik Ci powie, jakie mogą być i są następstwa chiptuningu - ja kilka swoich doświadczeń również mogę dopowiedzieć)
nigdzie nie pisałeś słów "nie róbcie chiptuningu" ale cytowaną wypowiedź zrozumiałem jako przestroga lub zniechęcanie do zrobienia przez kolegę gruto programu w swoim BXE. No ale każdy interpretuje wypowiedzi na swój sposób (czasami trafny, czasami nie) i tylko osoba wypowiadająca wie co chciała przekazać.
Komentarz